Kemoran kisat ja testipäivä

Tähän kisaan oli ehditty valmistautua tiimin mittareilla suorastaan ruhtinaallisesti, koska autoa aikaisemmin vaivanneet jäähdytysongelmat oli saatu vihdoin ratkaistua ja kesälomakin sattui sopivasti ennen Kemoran kisaa. Parista muuttujasta johtuen suunniteltuja testejä ei ehditty ajamaan, mutta autoon saatiin kuitenkin välissä tehtyä säätömuutoksia.

Mainiona lisänä kisaa edeltäväksi perjantaiksi oli järjestetty erillinen testipäivä. Lähdimme matkaan perjantaina aamusta, joten paikalla Kemorassa oltiin n. klo 14. Kaikkien ennusteiden vastaisesti keli oli mainio, joten ei muuta kuin hyvillä mielin kypärä päähän ja radalle. Itse en ollut käynyt radalla kertaakaan, mutta onneksi Youtube ja Tainion Jukan mainiot rautalankaohjeet ajolinjoista auttoivat sen verran, että en ainakaan lähtenyt kiertämään rataa väärään suuntaan. Arton kyydissä istuminen auttoi myös molempia paljon rataan tutustumisessa.

Auton säätömuutokset edelliseen ajokertaan nähden:
-Etucamberia kasvatettu, nyt -6,7°/-6,7°
-Taka-camber -3,0/-3,4 (v/o)
-Haritusta edessä kasvatettu, nyt yht 6 mm / 1,0°
-Casteria niin paljon kuin yläpäistä irtoaa (ihan ei saa maksimoitua)
-Taakse oli jäänyt vähän aurausta (0,17°) vaikka tavoite oli 0, mutta todettiin että jätetään noin ja säädetään tarvittaessa radalla.

Kun oltiin molemmat ajettu ensimmäiset kierrokset niin voitiin todeta, että nyt auto tosiaan kääntyy! Pienten driftailujen jälkeen saatiin tuunattua kuskien ranteet/nilkat auton mukaisiksi ja päätettiin, että se on hyvä nyt. Ei ole tarvetta tehdä isompia muutoksia kisaan. Pääasia, että saadaan kuskeille kierroksia.

Sovittiin Jaakon kanssa, että harjoituksissa nopeampi ajaa aika-ajon ja sitten kisat vuorotellaan. Odotusteni vastaisesti aika-ajovuoro napsahti itselle parhaan ajan ollessa 1:25.14, jolla oltiin luokan kärkeä n. 3 sekuntia perässä ja tuloksena viimeinen ruutu. Positiivista kuitenkin, että Ahveniston kisaan nähden vauhti oli parantunut kohtuullisen paljon.

Aika-ajon ajolinjoihin jäi hieman parannusvaraa. Tämän jälkeen päätin tulla varikolle laskemaan rengaspaineita ja tuloksena olikin oma paras aika.

Molemmissa kisalähdöissä vettä tuli oikein kunnolla, joten autoa olisi voinut lähteä säätämään enemmänkin. Mentiin suurinpiirtein Artoy Racingiltä saaduilla top-secret sädesäädöillä, eli valot ja pyyhkijät laitettiin päälle. Lisäksi säädettiin myös huurteenpoisto tuulilasille.

Jaakko ajoi ensimmäisen kisalähdön varman päälle ja toi auton maaliin lähtöruudun mukaisella sijoituksella, jolla irtosi kolmossija. Oma kisalähtö oli itselle ensimmäinen laatuaan, joten yritin ottaa rauhassa ja välttää kolarointia. Kärki karkasi melko nopeasti omille teilleen, mutta säätilan suosiollisella avustuksella pääsin kuittaamaan kolmosmutkassa Kruunarista ohi ja loppukisan saikin sitten ajella omaa ajoa - tuloksena luokan kakkossija.

Näkyväisyys oli kisassa lähdössä parempi kuin myöhemmin kisassa.


Keliolosuhteiden ja pienen osallistujakadon ansiosta tiimi sai siis kotiin viemisiksi peräti kaksi pokaalia. Kaiken kaikkiaan oikein positiivinen viikonloppu: Auto ja kuskit sai kerättyä 120 ongelmatonta kierrosta ja vauhtiakin oli ilmestynyt lisää. Tästä on hyvä jatkaa. Erityiskiitokset loistavalle BRCF:n porukalle kaikesta avusta ja vinkistä paikan päällä!

Auto toimii.