Ahveniston päätöskisa

Kisakausi 2015 on nyt takana ja miehet ja auto ovat edelleen täydessä edustuskunnossa.

Päätöskisaa varten päätettiin Elaintarha Racingin hallituksessa  panostaa voimakkaasti erilaisiin kehityshankkeisiin.  Vaan oliko mitään hyötyä:

  • Hankittiin käytetty Sparco Proadv-penkki ja vyöt ja siirrettiin aiempi Sparco Ergo M apumiehen penkiksi. Erityisesti minä tykkään uudesta penkistä enemmän koska se on hieman kapeampi.
  • Laskettiin rattia spacereilla (markettiprikoilla) pari senttiä. Ajoasento parantui hieman.
  • Asennettiin etuakselille 25mm pultattavat spacerit raideleveyden kasvattamiseksi.
  • Hommattiin Rata Ketun konsultointi auton kunnosta ja ajettavuudesta, lopputulos oli "perusasiat kunnossa ja auto mukava ajaa". Saatiin myös muutama säätövinkki alustan suhteen.
  • Hommattiin vähän käytetyt Yokon A048 kumit kilpailulähtöjä varten.
  •  Vaihdettiin uudet jarrupalat taakse. Tässä todettiin että vasemmassa takasatulassa on varmaan vikaa kun ulompi pala on kulunut reilusti muita enemmän. "Talvella ehtii korjailla".
  • Säädettiin alustaa koska auto alkoi pohjaamaan apukuskin ollessa kyydissä: Alustaa nostettiin 10mm (ehkä hieman liikaa), edessä camber v/o -6,4/-6,4, haritus ~1,07 astetta ja takana camber v/o -3,7/-3,7, auraus 0,13 astetta (tavoite=0, jäi liikaa).

Näillä eväillä lähdettiin hieman kolealle Ahvenistolle kisaamaan. Aamupäivan testailut menivät mukavasti joskaan nopeusennätyksiä ei radan liukkauden vuoksi tehty. Auto alkoi sylkemään vettä ennen aika-ajoja, mutta vika asettui odottamalla eikä uusinut. Syntipukkina toistaiseksi viallinen korkki.

Hannes ajoi aika-ajossa nopeimman kierroksen ajalla 1:36.2 ja lunasti sillä meille ansiokkaat viimeiset lähtösijat. Ajoin itse ensimmäisen kisalähdön ja vaikka alussa näytti pahalta niin rata säilyi kuivana koko kilpailun ajan. Ajoin tuttuun tapaan puolustaen raivokkaasti viimeistä sijaani koko kilpailun. Positiivisesti paras kierrosaika oli 1:36.4 joka on reilun sekunnin nopeampi kuin edellinen enkka. Suoritin myös sykemittauksen lähdöstä ja maksimisykkeeksi logittui maltillinen 129, ilmeisesti driftingiä ei ollut tarpeeksi?

Taivas aukeni Hanneksen kakkoslähtöön ja kerittiin nippanappa tekemään ensimmäiset oikeat sadekelin säätömme ennen lähtöä: Rata Ketun vinkkien perusteella irrotettiin etuvakaaja ja säädettiin iskarit maksimilöysyydelle. Hannes ajoi ansiokkaasti monsuunissa ja sai aikaiseksi oikeaa kilvanajoakin Jussi Sarkion kanssa. Molemmat ajoivat "tuntumalla" koko kisan mutta Hannes onnistui pitämään Jussin takana. Nopein kierros oli 1:57.3 joka oli keliin nähden nopeaa ja tuloksena M-luokan kakkossija!  Sadesäädöt tuntuivat todella toimivan, auto muuttui paljon pehmeämmäksi ja helpommin vietäväksi.

Hauska päivä ja ajamisessakin tapahtui kehittymistä. Stay tuned, saamme toivottavasti julkaistua myös videomateriaalia päivältä hieman myöhemmin!