Vaa'ankieli

Meille tarjoutui tilaisuus lainata kulmapainovaakoja ja koska ei oltu koskaan punnailtu mitään niin pitihän niitä kokeilla.

Homma piti aloittaa pienellä vaateroinnilla koska Eläintarha Racing World Headquartersin lattia on hieman epätasainen. Hommattiin siis raksalaaseri jonka avulla saatiin duunattua sovituslevyillä vaa'at noin ±3mm tarkkuudella samaan korkeuteen (liekö riittävä). 

Ensimmäisessä punnituksessa auto painoi Aidolla Kilpakuljettajalla ja 50:lla bensalitralla 1307kg, mikä on mukavasti lähellä xtreme-tekniikkasäänön mukaista 1300kg minimipainoa. BRCF luokka M säännön 1150 kiloon sen sijaan olisi mukavasti kevennysvaraa. Itse kulmapainot olivat:

  • VE 343
  • OE 348
  • VT 336,5
  • OT 282,5

Säädettiin kokeeksi takaiskarin korkeutta ylös ja alas, mutta ei oikein saatu muuta aikaiseksi kuin ehkä huononnettua tilannetta. Ihan mielenkiintoista tietoa tämä kuitenkin ja saatiin ehkä vähän motivaatiota opiskella kulmapainojen säätämistä seuraavaa punnitusta varten. 

Saatiin samalla myös selville että vm2000 Helkama Kulkurin ja vm2015 Insera Reflexin painoero on samoilla varusteilla on noin 2kg Helkaman tappioksi.