Kauden päätöskisa Alastarossa

Sunnuntaina oli kauden viimeisen kilpailun aika. Autolle ei ollut aikaa tehdä yhtään mitään, joten edellisen blogipäivityksen pohjilta lähdettiin MattiJ:n kanssa reissuun.

Kisapaikalla odotti kuiva ja viileä keli ja harjoitteluaikaakin oli luvassa kivasti. Ei siis muuta kuin auton tsekkauksen jälkeen radalle huristamaan. Auto kulki ihan mukavasti kun renkaat lämpenivät ja ajelin ongelmitta semmoisen 10+ kierrosta kunnes perästä alkoi kuulua ääniä. Kirosin että nytkö perämurikka hajosi ja lähdin tulemaan pois radalta. Pääsin varikkotielle asti, mutta sitten kuului rysäys ja sitten saikin katsella taustapeilistä takarenkaan pyörintää ojanpohjalle..

Arvelin autosta noustessa että jotain isompaa on nyt hajonnut, mutta takaripustus näyttikin ehjältä ja ainoastaan pyörä puuttui. Kävelin varikolle hakemaan apua ja saatiinkin pyörä takaisin autoon ja ajettua se pilttuuseen syynättäväksi. Tarkastuksessa ei ilmennyt mitään vakavaa ja kilpakumppanin avulla saatiin uudet pyöränpultit ja navan kierteet kuntoon. Alatukivarret on tosin syytä uusia talvella, koska ne olivat ohentuneet asvaltilla liukuessa. Pultit oli muuten kirrattu ennen radalle kaartamista, mutta tarinan opetus oli että tule parin kierroksen jälkeen takaisin jälkikiristykseen ennen pidempiä ajeluita.

Säädössä kului sen verta aikaa että ehdin ajaa aika-ajossa vain kaksi kierrosta ja tuloksena aika 1:37 ja tuttu viimeinen ruutu.

Molemmat kisalähdöt sujuivatkin sitten vihdoinkin ilman teknisiä ongelmia eli mitään ei mennyt rikki. Ajelin varman päälle pitäen viimeistä sijaa tiukasti hallussani koko ykköslähdön. Kakkoslähdössä menetin viimeisen sijan Arton ottaessa lähdön säästellen ja päästäessä edelle. Parhaaksi kierrosajaksi jäi 1:35,7.

Oli mukavaa kun viimein saattoi vähän keskittyä ajamiseenkin ja ensi kaudeksi voi jo haaveilla kierrosajoista ja ajolinjoista murehtimistakin.

Talvella tekniikalle ei varmaan perushuollon lisäksi ehdi tehdä mitään isompaa, mutta perävälitys pitää saada vaihdettua. Alastarossa kävi selväksi että 3,25 välitys ei toimi. Palmasista tullessa ja pääsuoralle tullessa auto putoaa pahasti pois alueelta kakkosen ollessa liian lyhyt ja kolmosen liian pitkä. 

Kesän päätteeksi voi summata että aika haastava oli ensimmäinen kausi. Joka kerralla kuitenkin joku asia meni vähän entistä paremmin joten ehkäpä ensi kaudella pääsee jo vähän helpommalla ja enemmän ajamiseen keskittyen.