Numero 12

Tänään oli sitten aika rullata auto tallista ulos ja lähteä radalle.

Tämmöinen auto rullasi talliin vuosi sitten.

Tämmöinen auto rullasi talliin vuosi sitten.

Tämmöinen auto peruutti ulos tänään.

Tämmöinen auto peruutti ulos tänään.

Pakattiin sateisessa aamussa kamat MattiJ:n kanssa ja pienen häslingin jälkeen saatiin autokin kyytiin. Ahvenistolla odotti lämmin auringonpaiste ja ilmoittautuminen sekä auton katsastus meni hyvässä hengessä - lupa osallistua kilpailuun myönnettiin.

Sitten olikin aika virallistaa auton muutos kilpuriksi liimaamalla kylkiin kilpailijanumero joka on 12.

Aamun säädöstä johtuen ehdin ajaa autolla häthätää vain pari harjoituskierrosta ennen aika-ajoa, siinä sai kuitenkin todettua että mitään isompaa ei tuntunut tippuvan radalle. Itse aika-ajossa totesin, että jarrut kaipaavat jäähdytyksen rakentelua ja lisäksi moottori tarvitsee jäähdytykseen apua, 3-4 kierroksen jälkeen on pakko himmata. Molempiin on kyllä tiedossa simppelit lääkkeet, niitä ei vaan ehtinyt soveltaa valmiiksi tälle reissulle.

Ensimmäinen kisalähtö meni ihan mukavasti viimeisestä ruudusta lähtiessä ja sain vähän ahaa-elämyksiä autolla ajamisesta. Jouduin taas himmailemaan väliin jäähdyttelykierroksia mutta ruutulipulle päästiin eli ensimmäinen kisa on nyt onnistuneesti ajettu!

Toinen lähtö oli vähän ongelmallisempi, kone lämpeni taas ja nyt syttyi myös lämpötilan punavalokin pariin kertaan.  Varikolle palatessa imusarjan alta kuului sihinää eikä päävesiletkuissa ollut painetta. Arveltiin kannen takaosassa olevaa vesiletkua syylliseksi. Pitää toivoa että kansipahvi ei ottanut tästä siipeensä.

Autolla oli kyllä tosi mahtava ajaa, pito ja kääntyvyys on aivan mieletön ja tehoa on sopivasti minulle. Kerkesin ajaa ehkä 30-35 kierrosta ja sain jo siinä aika paljon ahaa-elämyksiä autosta. Paras kierrosaika päivälle oli positiiviset 1,37.8. 

Nyt blogi hiljenee hetkeksi koska on aika tehdä vähän muutakin kuin ruuvat..siis autourheilla ja osallistuminen seuraavaan 13.7. kisaankin on vielä vähän epävarmaa.