Etupäätä purkamassa

Olipa hikinen päivä tallissa, purkaminen on rankkaa puuhaa. Olin valmistautunut koitokseen hyvin eli tukevalla lounaalla, uudella pulttipyssyllä ja aggressiivisella musiikilla mutta silti otti koville. Varsinkin kun tallin parhaasta pistorasiasta katosi sähköt kesken näytelmän. Sulake on ehjä mutta virtaa ei tule, prkl.

Irrottelin ensin hammastangon ja sen letkut. Tarkastin osat ja ohjausnivelen vaimennuskumi oli vähän epäilyttävä. Se on ihan pehmeä ja sienimäinen, taidan varuiksi uusia kumin tai koko nivelen jos pelkkää kumia ei saa. Tehostimen letkuja pitää myös syynätä tarkemmin, konetila kun oli niin öljyinen että vuodoista ei oikein ottanut selkoa.

Seuraavaksi rysäytin iskarit ja tukivarret alas. Kuskin puoli meni yllättävän mukavasti mutta tietysti apparin puolen veemäisin pallonivelen pää oli huono eikä mutteri tullut ulos. Siispä yleistyökalu käteen ja nivelen varsi poikki. Pienen toipumisen jälkeen purkailin irrotetut kokonaisuudet ja kiroilin jarrukilpien designia. Lopuksi valmistelin uusien osien asennusnäyttämöt molemmille puolille muutamilla käyttöön jäävilla osasilla ja ihmettelin alati kasvavaa roskiin menevien osien nurkkaa.

Urakan jäljiltä ja kuupassa ja käsissä on aika muikeat sotavammat ja olo on muutenkin aika raihnainen. Pitänee suosiolla tehdä vähän aikaa vaan jotain nyherryshommia.