Perä paketissa

Sain tänään takapään alustan lähes valmiiksi. Valmistelin apparin uuden kynkän purkamalla käkkärin, irroittamalla käsijarruvaijerin jämän tuurnalla ja siirtämällä Poweflex-puslan vanhasta kynkästä. Puslat irrotettuani totesin että korvausosassa taisi myös tosin olla uretaanipusla vaikka kyljessä ei Powerflexiä lukenutkaan, ulkokehällä kun oli samat numerot? Pirun autojen tuunailijat, tämmöinen vie työn iloa. Seuraavaksi asensin jarruputken kynkkään ja korikiinnikkeen isoon puslaan, luonnollisesti ensin väärinpäin. Sitten olikin aika viettää hetki jos toinenkin laatuaikaa kynkän asennuksella koriin ja käsijarrumysteerin kasaamisella.

Tässä kohtaa olikin sitten päästy samaan paikkaan ja tilanteeseen kun ~vuorokautta aikaisemmin, joskin ilman laakerinvaihtotarvetta. Kasasin taas uudet jarrut ja asensin tolpan paikalleen. Pari rästihommaa jäi eli vetarin mutteri momenttiin jahka auto on maassa ja parin jarruliitoksen kiristys jahka aluslevyt saapuvat, mutta muuten takapää on nyt säätöä vaille valmis!

Seuraavaksi nostin keulan koriosat pois tieltä ja tarkastin etupään tilanteen, motonetiksi meni taas. Jarruputket menevät vaihtoon mikä on vähän harmillista koska niiden asennus konetilaan on aika ahdas homma. Lopuksi löysäsin onnistuneesti raidetankojen päät ja suihkin taas öljyt pultteihin muhimaan yöksi.