Tiikerisäiliön asennus

Tänään pääsi asentamaan!  Nostin kuitenkin aluksi maalailemani lokarit valeeseen nokalle ja fiilistelin pirssiä hetken. Toisen lokarin yläosa oli jäänyt vähän kuivaksi mutta olkoot. Maalailussa tuntuu nyt olevan haaste kakkoskerroksen veto - ensimmäisestä kerroksesta näen hyvin riittävän paksuuden, mutta toisen kanssa on vaikeuksia nähdä riittoa. Tarkoittaa että jos teen osalle korjausmaalausta jossa riittää yksi kerros niin tulee ok, mutta pelkän hiontamaalin päälle maalauksessa on vaikeuksia. Pitää taas sössiä jotain maalailuita niin oppii varmaan tämänkin.

Tarkoituksena oli siis heittää bensatankki kiinni, mutta sitä ennen piti vaihtaa toinen takapään pitkistä jarruputkista homeen vuoksi. Aloitin poistamalla vanhat jarrunesteet ja väri oli kyllä aika lohduton tämmöiselle ylihuoltajalle. Sitten putken vaihtoon joka tosin eskaloitui nopeasti reissuksi motonettiin ja kaikkien takapään putkien vaihdoksi kun totesin että eipä vanhat putki-letkuliitokset ehjänä avaudu. Ihmettelin myös vähän OEM letkuja joissa oli vain viistetyt tartuntapinnat? Edellisistä jarruremppakerroista on jo aikaa mutta yleensähän letkun sisäliitoksessa on ihan kunnollinen 14mm kuusiokanta ja ulkoliitoksissa vastaavasti 11mm?

Kun jarruaskareista oli suoriuduttu, olikin aika illan pääshoulle eli tankin kiinnitykselle. Joskus kauan sitten mulla oli E30 bemari johon vaihdoin bensatankin ja muistelin että aika pirun nihkeä homma se oli. Ikävä kyllä seuraavassa sukupolvessa ei ole tapahtunut parannusta. Miksi ihmeessä se tasan sama paksu huohotusletku pitää olla juuri muutaman sentin sniidu niin että sen kiinnitys on yksi maraton tulisilla hiileillä? Sain kuitenkin lopulta tankin paikalleen ja letkut merkkaamiini liittimiin. Saas nähä että koska saa sähköä tankille niin että pääsee toteamaan kytkennän oikeellisuuden.