Takapään rassausta

Tänään väänsin takapään jarrujen ja jousituksen kanssa. Aloitin apumiehen puolelta jossa olin todennut aiemmin välystä laakerissa.

Purkailin pois tieltä jarrut, vetarin ja vakaajan joka ei muuten tule takaisin. Sitten kävin irrottamaan laakeria. Hommasin itseasiassa viimeinkin tätä varten hifityökalusarjan ja olisi kyllä pitänyt tehdä se jo vuosia sitten epämääräisten viritysten ja prässiin purkamisen sijasta. Poistin navan viritelmilläni ja laakerin ulkokooli tuli seuraavana kauniisti puoliväliin asti kunnes kuului pieni naks ja olka-akseli halkesi. En ole ihan varma mitä tässä kävi, jossain kohtaa momentti nousi kyllä aika kovaksi kunnes löysäsin ja korjasin asentoa, mutta haljetesssa laakeri oli jo tulossa ihan kevyesti (metrisen vääntövarren päästä "kevyesti" siis). 

Pienen puhaltelun jälkeen puhelimella uusi olka hankintaan (kiitti Anton!) ja puolenvaihto. Kuskin puolella laakeri oli tiukka ja äänetön joten ei muuta kuin vanhat jarrut, iskari ja jousi mäkeen. Tarkastin satulat ja ne olivat ok eli mäntä ja liukutapit liikkuivat kevyesti, tiivisteet olivat ehjät ja liukupinnat olivat siistit.

Sitten pääsikin viimein suorittamaan projektin ensimmäisten uusien osien kiinniruuvausta!  Asentelin ensin uuden levyn, löin palat satulaan, satulan kiinni ja letkut/putket paikalleen. Tilaamassani teräspunosletkusarjassa ei ollut taakse kuin yksi letku vaikka siellä on 2/puoli. Tyydyin uusimaan ns. väliletkun tavallisella kumiletkulla ja laitoin teräspunoksen satulaan. Lopuksi laitoin kotimaista valmistetta oleva takakulman tähden eli coilover-tolpan paikalleen. 

Tässä kohtaa tulikin soitto että uusi olka olisi nyt irrotettu ja noudettavissa ja lähdin sitä hakemaan. Kävi tuuri ja samalla reissulla tarttui mukaan myös ehjä etupuskurin runko törmäysiskareineen. Korvaus-olka on suora ja siinä oleva laakeri timmi, mutta valitettavasti suomi-autosta - käkkärin vaijeri on ruostunut todella hyvin kiinni. Laitoin ikuisena optimistina siihen irrotusöljyä ja jätin sen muhimaan yöksi.