Varrella virran

Sumplin tänään päävirtakytkintä. Luulen että kytkin kannattaa laittaa keskikonsoliin ja vetää siitä T-vaijeri konepellin kulmaan. Silloin ainakin sähköpiuhojen veto tuntuu aika simppeliltä:

Akulta piuha katkaisimen pääpiiriin napaan. Pääpiirin toisen puolen napaan kiinni auton omaan pluspiuhaan tehty jatko, hyppylanka kytkevään 1-piiriin sekä toinen hyppy katkovaan 2-piiriin. 1-piiriin toiselle puolelle sitten vastus maihin ja 2-piiriin plusjohto ohjaamoon joka korvaa virtalukolle alunperin sulakerasian jakoblokilta menevän suoran plussan.

Kun kytkimestä kääntää, katkea virtapiiri akulle, vastus kytkeytyy laturin kanssa samaan piiriin ja virtalukolta katkaistaan virta, joka puolestaan katkaisee ECUlta virran joka taas katkoo sytkän ja bensapumpun. Toivottavasti en polta autoani.

Testasin myös lämppärin ja hätävilkut toimivaksi ja korjasin kaukovalojen johdotukset.