Suoritusta

Tänään tuli puuhasteltua sekalaisia pikkuhommia, liekö lämpötilalla ollut osuutta asiaan.

Hioin takakaarien sisäosat ja kuten pelkäsinkin kaarien mankelointi oli jälleen kerran aiheuttanut homevaurioita. Matkustajan puolella selviää normiputsailulla, mutta kuskin puolella pitää ainakin yrittää hiekkapuhallella jotta maali pysyisi pinnassa vähän pidempään. Perkeleen mankeloijat.

Siinä puuhaillessa huomasin että kuskin helma oli rakennettu aika hienosti kitistä. Helma oli luonnollisesti ajettu johonkin ja kitistä oli oli lohkeillut isoja palasia pois. Tässä tarjoutuikin tilaus mälväykseen koska halusin kokeilla vähän vaikeamman muodon kittausta. Vastoin kaikkia ohjeita lätkin kaksi niin paksua kerrosta kittiä kun vain sain pysymään ja sitten hioin vuoret tasaiseksi. Sain muodosta ihan tyydyttävän, mutta voipi olla että seuraava ohi ajava juna aiheuttaa kittien tippumisen lattialle. Kitin kuivamista odotellessa purkasin korista loput takapään osat.

Ennen kotiolähtöä maalasin myös sisustan ongelmakohdat uusiksi. Siinä tietysti tuli taas dramatiikkaa kun ruiskusäiliön kansi vuosi ja takapenkille tippui maalia. Nohevana kaverina kastelin rätin tinnerillä ja pyyhin maapisarat pois. Samalla sain pyyhkäistyä maalipinnasta pois myös sen vähäisenkin kiillon. Koska maalia oli vielä säiliössä jäljellä, putsasin penkin pikaisesti ja suihkautin siihen uuden kerroksen. Hullulla tuurilla pakollinen uusi maalivirhe (huonosti pyyhitty pölykohta tjsp)  sattui juuri bensapumpun kannen kohdalle. Tälläkin kertaa ymmärsin vähän lisää ruiskun käytöstä - sumu on syytä vetää reilusti maalattavan alueen ohi tai muuten reunat jäävät kuivaksi.