Mitä opin tänään

  • Kun ne netissä sanoivat että maalatessa on ihan oikeasti syytä käyttää suojahuppua tai edes kunnon hattua niin eivät ne valehdelleet. t:punk-henkinen vihreätukka
  • Kannattaisi kuunnella omia neuvojaan lisävalojen hankkimisesta niin säästyisi korjausmaalaukselta.
  •  Pidä ruisku suorassa maalattavaan tasoon nähden, pidä etäisyys vakiona ja muista säätää viuhkan leveyttä ja suuntaa. Töpeksinnät näissä johtavat karheaan pintaan (liian ohuelti väriä) tai valumiseen.

No, vaikka ennakkoasenne oli lähinnä galaksien räjähtäminen niin eihän se nyt niin paha homma ollut. Kävin hiontamaalin läpi pelkästään harmaalla karhunkielellä kun paperilla hiominen sisustassa ei tuntunut mielekkäältä. Ihan käypäinen pohja siitä syntyi paitsi parit selkeästi liian ohuen kerroksen saaneet kohdat. 

Ei tullut auditoitua tekosia kovin tarkasti koska halusin nopeasti pois huuruista, mutta semmoinen tuntuma jäi että akryylimaali on aika helppoa maalattavaa. Ruiskun käsittelykin sujui taas vähän paremmin - nyt sain mielestäni käyttöpaineen oikeaksi ja jonkinlaisen ahaa-elämyksen tekniikasta. Sain (kai) vain yhden kunnon valuman aikaiseksi ja se johtui vähäisestä valosta ja väärästä viuhkan asennosta. Vedin samaan kohtaan useamman kerroksen kun en nähnyt peittoa enkä huomannut että viuhka oli vetosuunnan mukainen. Onneksi paikka ei ole kauhean hankalassa paikassa, pitää korjata se paikkamaalauksella seuraavassa sessiossa. 

Jälki ei todellakaan ole mikään peilipinta ja kaikennäköistä erilaista pintavirhettä piisaa kovasti, mutta olen ihan tyytyväinen verrattuna ennakko-odotuksiin. 

Auton nahkasisustakin meni tänään kaupaksi, nyt on 120€ ylimääräistä törsättävää kisabudjetissa!